Pro přípravu budeš potřebovat:
- 2 ks cibule
- 1 ks velké rajče
- 3 stroužky česneku
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce YUZU zázvoru
- limetka
- chilli dle chuti
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička garam masaly
- 2 lžíce kokosového oleje nebo ghí
- Basmati rýže nebo pita chléb
- Koriandr
K omáčce
- 200g krevet
- 1 rajče
- 1 mrkev
- 2 červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička kari
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička soli
- 2 lžíce kokosového oleje nebo ghí
Postup:
- Jako první začneme připravovat omáčku. Na ghí nebo kokosovém oleji orestujeme cibuli, česnek a chilli. Po chvíli přidáme veškeré koření, YUZU zázvor, nakrájené rajče a restujeme. Následně přilijeme kokosové mléko a necháme 15-20 minut probublávat. Hotovou směs rozmixujeme a přelijeme přes sítko. Omáčku nakonec dochutíme solí a limetkou.
- K omáčce si dále připravíme krevety se zeleninou. Rozpálíme si pánev s kokosovým olejem nebo ghí a orestujeme na ní krevety spolu s nakrájenou zeleninou a kořením.
- Krevety se zeleninou naservírujeme na talíř a přelijeme omáčkou. Jako přílohu volíme rýži nebo pita chléb.
Dobrou chuť
