VEĽKONOČNÝ KOLÁČ S YUZU

PRE PRÍPRAVU BUDETE POTREBOVAŤ:
  • 350 g hladkej múky
  • 150 ml mlieka
  • 85 g rozpusteného masla
  • 70 g krupicového cukru
  • 30 g hrozienok
  • 20 g čerstvého droždia
  • 3 žĺtky
  • 2-3 lžíce Yuzu
  • soľ
  • plátky mandlí

Postup:

  1. 1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Přidáme sůl, máslo, žloutky, zbylý cukr a pomalu mícháme. Přidáme rozinky a YUZU!
  2. 2. Po částech přisypáváme mouku a pečlivě hněteme, dokud těsto nebude vláčné.
  3. 3. Těsto dáme do mísy, zakryjeme fólií a necháme 60 minut vykynout. Z vykynutého těsta vypracujeme bochánek, který dáme na plech, zakryjte a necháme kynout zhruba dalších 90 minut. Mazanec by měl znásobit objem. Na těsto je důležité nespěchat.
  4. 4. Mezitím si předehřejeme troubu na 160 °C.
  5. 5. Jakmile je mazanec vykynutý, potřeme jej bílky a posypeme mandlemi. Pečeme zhruba 50-60 minut, dokud není na povrchu hezky zlatavý. Špejlí vyzkoušíme propečení uvnitř. Pokud se nám zdá, že potřebuje ještě pár minut, přikryjeme ho alobalem a necháme dopéct.

napísať komentár

Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.

napísať komentár

Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.
vozík
Nákupný košík0
Žiadne produkty v košíku!
Pokračovať v nákupe
0