VELIKONOČNÍ MAZANEC S YUZU

Na prípravu budete potrebovať:

  • 350 g hladké mouky
  • 150 ml mléka
  • 85 g rozpuštěného másla
  • 70 g cukru krupice
  • 30 g rozinek
  • 20 g čerstvého droždí
  • 3 žloutky

  • 2-3 lžíce yuzu
  • sůl
  • plátky mandlí

Postup:

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Přidáme sůl, máslo, žloutky, zbylý cukr a pomalu mícháme. Přidáme rozinky a YUZU!
  2. Po částech přisypáváme mouku a pečlivě hněteme, dokud těsto nebude vláčné.
  3. Těsto dáme do mísy, zakryjeme fólií a necháme 60 minut vykynout. Z vykynutého těsta vypracujeme bochánek, který dáme na plech, zakryjte a necháme kynout zhruba dalších 90 minut. Mazanec by měl znásobit objem. Na těsto je důležité nespěchat.
  4. Mezitím si předehřejeme troubu na 160 °C.
  5. Jakmile je mazanec vykynutý, potřeme jej bílky a posypeme mandlemi. Pečeme zhruba 50-60 minut, dokud není na povrchu hezky zlatavý. Špejlí vyzkoušíme propečení uvnitř. Pokud se nám zdá, že potřebuje ještě pár minut, přikryjeme ho alobalem a necháme dopéct.

Na prípravu budete potrebovať:

  • 350 g hladké mouky
  • 150 ml mléka
  • 85 g rozpuštěného másla
  • 70 g cukru krupice
  • 30 g rozinek
  • 20 g čerstvého droždí
  • 3 žloutky

  • 2-3 lžíce yuzu
  • sůl
  • plátky mandlí

Postup:

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Přidáme sůl, máslo, žloutky, zbylý cukr a pomalu mícháme. Přidáme rozinky a YUZU!
  2. Po částech přisypáváme mouku a pečlivě hněteme, dokud těsto nebude vláčné.
  3. Těsto dáme do mísy, zakryjeme fólií a necháme 60 minut vykynout. Z vykynutého těsta vypracujeme bochánek, který dáme na plech, zakryjte a necháme kynout zhruba dalších 90 minut. Mazanec by měl znásobit objem. Na těsto je důležité nespěchat.
  4. Mezitím si předehřejeme troubu na 160 °C.
  5. Jakmile je mazanec vykynutý, potřeme jej bílky a posypeme mandlemi. Pečeme zhruba 50-60 minut, dokud není na povrchu hezky zlatavý. Špejlí vyzkoušíme propečení uvnitř. Pokud se nám zdá, že potřebuje ještě pár minut, přikryjeme ho alobalem a necháme dopéct.

napísať komentár

Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.

napísať komentár

Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.
vozík
Nákupný košík
Žiadne produkty v košíku!
Pokračovať v nakupovaní
0