YUZU linecké cukroví

Pro přípravu budeš potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla (na kousky)
  • 100 g cukru
  • 2 žloutky
  • citronová kůra

Na SLEPOVÁNÍ

  • YUZU dle chuti

Postup:

  1. Vezmeme si větší mísu a do ní dáme všechny suroviny, ze kterých vypracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme do folie a necháme několik hodin odležet v lednici.
  2. Před zpracování vyndáme těsto z lednice a necháme povolit při pokojové teplotě. Na pomoučeném válu rozválíme z těsta plát o tloušťce 3 - 5 mm. Následně vykrajujeme libovolné tvary a nezapomeneme pak do poloviny z nich udělat uprostřed malou dírku.
  3. Vykrojené tvary rozložíme na plech vyložený pečícím papírem s dostatečnými rozestupy. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C  10 - 15 minut. Nezapomínáme těsto během pečení kontrolovat.
  4. Linecké cukroví necháme vychladnout a poté slepujeme s YUZU.

Pro přípravu budeš potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla (na kousky)
  • 100 g cukru
  • 2 žloutky
  • citronová kůra

Na SLEPOVÁNÍ

  • YUZU dle chuti

Postup:

  1. Vezmeme si větší mísu a do ní dáme všechny suroviny, ze kterých vypracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme do folie a necháme několik hodin odležet v lednici.
  2. Před zpracování vyndáme těsto z lednice a necháme povolit při pokojové teplotě. Na pomoučeném válu rozválíme z těsta plát o tloušťce 3 - 5 mm. Následně vykrajujeme libovolné tvary a nezapomeneme pak do poloviny z nich udělat uprostřed malou dírku.
  3. Vykrojené tvary rozložíme na plech vyložený pečícím papírem s dostatečnými rozestupy. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C  10 - 15 minut. Nezapomínáme těsto během pečení kontrolovat.
  4. Linecké cukroví necháme vychladnout a poté slepujeme s YUZU.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0