Krk v yuzunade

Na prípravu budete potrebovať:

• 4 plátky vepřové krkovice
• 1 ks cibule
• 4 stroužky česneku
• 2 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice
• 1-2 lžíce Yuzu
• 250 ml černého piva
• sůl
• pepř

Postup:

  • 1. Nejprve připravíme marinádu. Smícháme hořčici, yuzu a olej. Poté si nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a nasypeme na dno pekáče.
  • 2. Maso si osolíme, opepříme a potřeme připravenou marinádou. Takto připravené maso vložíme do pekáče a podlijeme pivem. Přiklopíme poklicí a dáme do trouby rozehřáté na 200 °C.
  • 3. Dle potřeby maso podléváme a alespoň jednou za dobu pečení obrátíme, aby se chuť yuzu směsi dostala i do výpeku.
  • 4. Po 45 minutách poklici sundáme a maso necháme dopéct.
  • 5. Podáváme se salátkem nebo čerstvou bagetkou.

napísať komentár

Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.

napísať komentár

Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.
vozík
Nákupný košík0
Žiadne produkty v košíku!
Pokračovať v nákupe
0