Palačinkový dort s Maracujou

PRO PŘÍPRAVU TĚSTA BUDETE POTŘEBOVAT:
  • 3 vajcia
  • 500 ml mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce rozpuštěného másla (plus na smažení)

Nejprve si připravte těsto na palačinky. V míse smíchejte hladkou mouku, cukr a sůl. Poté přidejte vejce a postupně přilévejte mléko, dokud nevznikne hladké těsto. Nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo. Na pánvi rozehřejte trochu másla a smažte tenké palačinky. Palačinky by měly být co nejtenčí. Nechte je vychladnout.

PRO PŘÍPRAVU MANGOVÉHO KRÉMU BUDETE POTŘEBOVAT:
  • 1 1/2 zralého manga
  • 4 lžíce YUZU Maracuji
  • 400 ml smetany na šlehání
  • 250g mascarpone
  • šťáva z půlky citronu

Oloupejte manga a odstraňte pecky. Dužinu manga rozmixujte do hladka a přidejte YUZU Maracuju. V míse vyšlehejte smetanu do tuha. V jiné míse smíchejte mascarpone s citronovou šťávou a postupně přidávejte mangovo-maracujovou směs. Jemně vmíchejte vyšlehanou smetanu, dokud nevznikne hladký krém.

SESTAVENÍ DORTU:

Na servírovací talíř položte první palačinku a potřete ji tenkou vrstvou krému. Pokračujte ve vrstvení palačinek a krému, dokud nespotřebujete všechny palačinky. Poslední vrstvu by měl tvořit krém. Dort ozdobíme zbylou polovinu manga, kterou nakrájejte na kostičky, YUZU Maracujou a mátou. Dejte do lednice alespoň na dvě hodiny, aby se chutě propojily a dort ztuhl.

Dort krájejte ostrým nožem a podávejte vychlazený. Dobrou chuť!

napísať komentár

Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.

napísať komentár

Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.
vozík
Nákupný košík0
Žiadne produkty v košíku!
Pokračovať v nákupe
0