Dort Charlotta s YUZU Grepem a jahodami

PRE PRÍPRAVU BUDETE POTREBOVAŤ:

  • Piškoty:
  • • 3 velká vejce pokojové teploty
  • • 100 g cukru + 1 PL na vyšlehání sněhu
  • • špetka soli
  • • 70 g hladké mouky
  • •moučkový cukr na posypání
  • Ovocné želé:
  • • 300 g jahod
  • •4 lžíce YUZU Grepu
  • • 2 lžičky mleté želatiny
  • Krém:
  • • 200 ml smetany ke šlehání
  • • 250 g mascarpone
  • • 250 g tvarohu
  • • kůru z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
  • • 90 g moučkového cukru

POSTUP:

  • 1. PIŠKOTY: umístěte žloutky do mísy a začněte je šlehat. Postupně přidejte cukr (100 g) a stále šlehejte několik minut, dokud se nevytvoří hustá, světle žlutá směs. Bílky vyšlehejte s troškou soli do tuhého sněhu. Přidejte lžíci cukru a šlehejte, dokud se na povrchu neobjeví tuhé vlnky. Zamíchejte sníh a mouku do žloutkové směsi. Postupujte po částech, přidejte čtvrtinu sněhu a čtvrtinu mouky do žloutkové směsi a pečlivě, ale opatrně, promíchejte. Tento postup opakujte dokud nevyužijete veškerou mouku a sníh. Těsto dejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvořte podlouhlé piškoty. Před pečením je posypte moučkovým cukrem a nechte vychladnout. Pečte v předehřáté troubě cca 8-10 minut dozlatova.
  • 2. OVOCNÉ ŽELÉ: Jahody pokrájejte, vložte do hrnce a zahřejte na mírném ohni, dokud jahody nezměknou. Poté přidejte YUZU Grep, nabobtnalou želatinu a důkladně promíchejte, nechte směs chvíli vychladnout. Jakmile je směs trochu ztuhlá, nalijte ji do formy, která bude menší než forma ve které budete kompletovat dort a nechte ztuhnout v lednici.
  • 3. KRÉM: Do vyšší misky dejte smetanu ke šlehání, moučkovým cukr, citronovou kůrou, přidejte mascarpone a tvaroh, a směs důkladně vyšlehejte dohladka.
  • 4. SESTAVENÍ DORTU: obvod dortové formy obložte piškoty, další vyskládejte na dno formy a poté na ně nalijte třetinu krému. Následně přidejte vrstvu želé, druhou třetinu krému a přidejte zbytek piškotů. Nakonec přidejte zbytek krému a ozdobte dort jahodami, kousky grepu nebo jiným libovolným ovocem.

Dort nechte alespoň 4 hodiny ztuhnout v lednici, ideálně přes noc.

napísať komentár

Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.

napísať komentár

Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.
vozík
Nákupný košík0
Žiadne produkty v košíku!
Pokračovať v nákupe
0