Blondies s bílou čokoládou, malinami a yuzu

PRE PRÍPRAVU BUDETE POTREBOVAŤ:

  • • 180 g másla pokojové teploty
  • • 3 velká vejce pokojové teploty
  • • 120 g trstinového cukru
  • • 3 – 4 lžíce Yuzu (může být i Yuzu Citron)
  • • 140 g bílé čokolády (nasekané na maličké kousky)
  • • 1 – 2 lžičky vanilkového extraktu nebo dřeň z poloviny vanilky
  • • 225 g hladké mouky
  • • 1 vrchovatou lžičku prášku do pečiva
  • • 1 vrchovatou lžíci kukuřičného škrobu
  • • štipku soli
  • • kůru z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • • 300 g malin (v našem případě jsou mražené, ale mohou být i čerstvé)

POSTUP:

  • 1. Máslo s cukrem vyšlehejte do nadýchané světlé pěny, zabere to cca 15 – 20 min šlehání, než máslo dostatečně zvětší svůj objem. Poté postupně zašlehejte i vajíčka (po jednom) a nakonec Yuzu a vanilkový extrakt.
  • 2. Do vyšlehané hmoty přidejte mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, špetku soli a nastrouhanou kůru z citronu, u té pozor, ať nastrouháte jen žlutou část. Nakonec jemně vmíchejte nasekanou čokoládu.
  • 3. Troubu předehřejte na 165 – 170°C.
  • 4. Těsto přendejte do pekáčku a na povrch nasypte maliny. Těsto během pečení takřka nenabyde, nanášejte ho tedy na plech v silnější vrstvě, cca 1 – 3 cm. Podle výšky těsta také uzpůsobte dobu pečení (cca 15 – 25 min). Pečte cca 20 min, dokud se těsto nezpevní a nezačne zlátnout, uvnitř by mělo zůstat vláčné.

TIP: Pokud máslo a vejce nemají přibližně stejnou teplotu, hmota se začne srážet a neplechu to může udělat i v konečném výsledku, to platí u každého pečení.

napísať komentár

Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.

napísať komentár

Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.
vozík
Nákupný košík0
Žiadne produkty v košíku!
Pokračovať v nákupe
0