PRE PRÍPRAVU BUDETE POTREBOVAŤ:
- • 180 g másla pokojové teploty
- • 3 velká vejce pokojové teploty
- • 120 g trstinového cukru
- • 3 – 4 lžíce Yuzu (může být i Yuzu Citron)
- • 140 g bílé čokolády (nasekané na maličké kousky)
- • 1 – 2 lžičky vanilkového extraktu nebo dřeň z poloviny vanilky
- • 225 g hladké mouky
- • 1 vrchovatou lžičku prášku do pečiva
- • 1 vrchovatou lžíci kukuřičného škrobu
- • štipku soli
- • kůru z 1 chemicky neošetřeného citronu
- • 300 g malin (v našem případě jsou mražené, ale mohou být i čerstvé)
POSTUP:
- 1. Máslo s cukrem vyšlehejte do nadýchané světlé pěny, zabere to cca 15 – 20 min šlehání, než máslo dostatečně zvětší svůj objem. Poté postupně zašlehejte i vajíčka (po jednom) a nakonec Yuzu a vanilkový extrakt.
- 2. Do vyšlehané hmoty přidejte mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, špetku soli a nastrouhanou kůru z citronu, u té pozor, ať nastrouháte jen žlutou část. Nakonec jemně vmíchejte nasekanou čokoládu.
- 3. Troubu předehřejte na 165 – 170°C.
- 4. Těsto přendejte do pekáčku a na povrch nasypte maliny. Těsto během pečení takřka nenabyde, nanášejte ho tedy na plech v silnější vrstvě, cca 1 – 3 cm. Podle výšky těsta také uzpůsobte dobu pečení (cca 15 – 25 min). Pečte cca 20 min, dokud se těsto nezpevní a nezačne zlátnout, uvnitř by mělo zůstat vláčné.
TIP: Pokud máslo a vejce nemají přibližně stejnou teplotu, hmota se začne srážet a neplechu to může udělat i v konečném výsledku, to platí u každého pečení.