Pomalu pečený bůček na jablkách

NA PŘÍPRAVU BUDETE POTŘEBOVAT:
  • • 1,5 kg bůčku
  • • 5 jablek
  • • 3 cibule
  • • 250 ml jablečného moštu
  • • 2 PL YUZU Zázvoru
  • • 2 PL Yuzu
  • • 2 PL jablečného octa
  • • kampotský pepř (můžete použít klasický)
  • • sůl
Postup:
  1. 1. Nejprve si připravte marinádu. V misce smíchejte jablečný mošt, YUZU Zázvor, Yuzu, jablečný ocet, sůl a pepř a vložte omytý bůček. Nechte marinovat minimálně 30 minut (můžete i přes noc).
  2. 2. Cibule oloupejte a nakrájejte na osminky. Jablka oloupejte, zbavte jader, nakrájejte na větší kousky a i s cibulí vložte do pekáčku.
  3. 3. Bůček včetně marinády přendejte do pekáčku a vložte do předehřáté trouby na 160 °C na 2-3 hodiny. Během pečení občas podlévejte bůček vlastní šťávou z pekáče.
  4. 4. Upečený bůček můžete podávat se salátem nebo čerstvým chlebem.

 

 

napísať komentár

Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.

napísať komentár

Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.
vozík
Nákupný košík0
Žiadne produkty v košíku!
Pokračovať v nákupe
0