1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Přidáme sůl, máslo, žloutky, zbylý cukr a pomalu mícháme. Přidáme rozinky a YUZU!
2. Po částech přisypáváme mouku a pečlivě hněteme, dokud těsto nebude vláčné.
3. Těsto dáme do mísy, zakryjeme fólií a necháme 60 minut vykynout. Z vykynutého těsta vypracujeme bochánek, který dáme na plech, zakryjte a necháme kynout zhruba dalších 90 minut. Mazanec by měl znásobit objem. Na těsto je důležité nespěchat.
4. Mezitím si předehřejeme troubu na 160 °C.
5. Jakmile je mazanec vykynutý, potřeme jej bílky a posypeme mandlemi. Pečeme zhruba 50-60 minut, dokud není na povrchu hezky zlatavý. Špejlí vyzkoušíme propečení uvnitř. Pokud se nám zdá, že potřebuje ještě pár minut, přikryjeme ho alobalem a necháme dopéct.
napísať komentár
Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.
napísať komentár
Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.