2. V hrnci smíchejte smetanu a 2 PL YUZU Zázvoru. Ohřejte na střední teplotu, dokud se nezačne jemně vařit. Stáhněte z plotny a nechte směs 15-20 minut louhovat, aby zázvor uvolnil svou chuť. (Pokud by se vám směs zdála málo sladká, přidejte ještě Zázvor)
3. V míse rozmíchejte žloutky a poté pomalu přilijte trochu zahřáté smetany se zázvorem, stále míchejte, abyste zabránili sražení žloutků. Postupně přidejte zbytek smetany k žloutkům, stále míchejte, dokud nedostanete homogenní směs. V případě, že nechcete mít kousky zázvoru v krému, smetanu nezapomeňte přecedit.
4. Rozdělte směs do připravených mističek na creme brulee a vložte do připraveného plechu s horkou vodou. Vložte do předehřáté trouby a pečte 30-35 minut. Po upečení vyjměte mističky z vodní lázně, přesuňte je do lednice a nechte je chladit minimálně 2-3 hodiny, ideálně přes noc.
NA DOKONČENÍBUDETE POTŘEBOVAT:
• Krupicový cukr
• Flambovací pistoli
1. Před servírováním posypte povrch každého creme brulee vrstvou cukru a pomocí flambovací pistole nebo grilu zkaramelizujte cukr, dokud nevznikne křehká karamelová vrstva.
2. Creme brulee podávejte ihned. Můžete je doplnit čerstvým ovocem.
napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.