Kynutá bábovka s mákem a YUZU

Pro přípravu budeš potřebovat:

  • 300 g špaldové mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 120 g cukru
  • 200 g másla
  • 1 celé vejce + 2 žloutky
  • 250 ml mléka
  • 30 g droždí
  • špetka soli

Na náplň

  • 50 g máku
  • YUZU dle chuti
  • 80 g másla na potření a pokapání těsta

Postup:

  1. Nejprve rozmícháme droždí s cukrem, poté přilijeme vlažné mléko a opět důkladně promícháme. Do směsi dále přidáme 1 celé vejce, 2 žloutky, mouku (před použitím ji prosejeme), rozpuštěné máslo a špetku soli. Celou směs nejlépe zaděláme v robotu a následně necháme přibližně hodinu kynout.
  2. Když nám těsto vykyne, rozválíme z něho přibližně 1 cm silnou placku, kterou pomažeme rozpuštěným máslem, posypeme mákem a přidáme YUZU dle našeho uvážení. Nakonec ještě vše přelijeme rozpuštěným máslem.
  3. Placku srolujeme a vložíme spojem nahoru do vymazané bábovkové formy, kde ji necháme ještě chvíli kynout. Poté pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C 40−60 minut.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0