Minipavlova s YUZU Zázvorem

Pro přípravu budete potřebovat:

NA KORPUS

  • 180 g bílků od šťastných slepic (cca 5 – 6 bílků)
  • 300 g cukru krupice
  • pár kapek citronu
  • špetka soli

Na ozdobu

Postup:

  1. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem. Na ten si nakreslíme kolečka o průměru 7 – 8 cm, tak budeme mít jistotu, že Pavlovy budou stejně velké.

2. Troubu si předehřejeme na 100 °C.

3. Ve větší misce vyšleháme bílky se špetkou soli. Nejprve začneme šlehat při nižších otáčkách a až se po vytažení metliček začnou tvořit pevné špičky, můžeme pomalu začít přidávat cukr. Sníh musí být lesklý a pevný.

4. Přidáme pár kapek citronu a opatrně promícháme.

5. Směs si přendáme do cukrářského sáčku se širší vroubkovanou špičkou a tvoříme mini Pavlovy. Těsto vyjde přibližně na 9 – 10 ks.

6. Pečeme v předehřáté troubě po dobu 2 hodin. Během pečení troubu neotevíráme.

7. Po 2 hodinách troubu vypneme a dvířka lehce otevřeme. Korpusy necháme v troubě, dokud zcela nevychladnou.

8. Smetanu vyšleháme do tuha.

9. Na každou mini Pavlovu dáme lžičku YUZU Zázvoru a ozdobíme šlehačkou a mátou.

Dobrou chuť! 

 

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0