Pečící trouba je váš kamarád? Tak to jste tu správně! Upečte si s naším Yuzu čokoládové cupcakes jaké jste ještě nikde neochutnali. Další z receptů od šikovné reBarbora's kitchen.
Troubu předehřejte na 180°C.
1. Máslo s cukrem vyšlehejte do světlé, nadýchané pěny (v případě oleje, vyšlehejte vejce s cukrem a až poté přidejte olej) a nakonec postupně zašlehejte vejce.
2. Vmíchejte mouku smíchanou s kakaem, sodou a práškem do pečiva.
3. Úplně nakonec přidejte podmáslí.
4. Těsto vlijte do muffinové formy vyložené papírovými košíčky a dejte péct na 20 - 30 minut.
1. Smetanu zahřejte a až se objeví první bublinky, z plotny ji stáhněte, nalámejte do ní čokoládu a po rozpuštění čokolády důkladně promíchejte.
2. Vzniklou ganache (krém) přikryjte potravinovou fólií (položte ji přímo na čokoládu) a po vychladnutí dejte ztuhnout do druhého dne do ledničky.
3. Druhý den ztuhlou ganache (krém) vyšlehejte se změklým máslem nebo s mascarpone. V případě másla musíte mít i ganache vyndanou cca 2 hodinky předem, aby se krém nesrazil. V případě mascarpone šlehejte oboje rovnou vyndané z lednice.
1. Z vršku muffinu vykrojte důlek a vložte do něj Yuzu (odkrojeným kouskem můžete muffin znovu "zašpuntovat", ale to není třeba).
2. Krém si dejte do cukrářského sáčku a ozdobte s ním muffin.
3. Na krém můžete dát např. Yuzu, kousek pomeranče nebo napríklad hoblinky čokolády.
*máslo v těstě můžete vyměnit za olej, dávám oboje. U použití másla je nutné mít všechny ingredience ve stejné teplotě.