Začnite prípravou omáčky. Korenie zmiešajte v mažiari a dobre roztlačte, aby sa vône spojili. Cesnak nakrájajte na plátky, cibuľu a paradajky na kocky.
Na kokosovém oleji orestujeme cibuli a česnek, po chvíli přidáme směs koření a nakrájené rajče. Přilijeme kokosové mléko a necháme 15-20 minut provařit. Hotovou směs dochutíme šťávou z limetky a YUZU zázvorem. Omáčku nakonec rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.
K omáčce si dále připravíme kuřecí maso/tofu se zeleninou. Maso nakrájíme na malé kousky/tofu na větší trojúhelníčky, česnek opět na plátky, cibuli, mrkev a rajče na malé kostičky.
Na rozpálenej panvici s kokosovým olejom orestujte cibuľu a cesnak. Po chvíli pridajte kuracie mäso/tofu a posypte zmesou korenia, ktorú ste si vopred pripravili v mažiari. Nakoniec pridajte mrkvu a paradajky a varte ešte niekoľko minút.
Kuřecí maso/tofu se zeleninou naservírujeme na talíř, přelijeme omáčkou a ozdobíme čerstvým koriandrem a chilli. Jako přílohu volíme rýži nebo pita chléb. Dobrou chuť!
napísať komentár
Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.
napísať komentár
Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.