1. Z mléka, droždí a vanilkového cukru vytvořte kvásek.
2. Do zadělávací mísí vložte všechny zbylé suroviny, přidejte vzešlý kvásek a vypracujte hladké, pružné těsto. Těsto poprašte moukou, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout cca. 45 minut.
3. Vykynuté těsto přesuňte na pomoučený vál a vyválejte placku o tloušťce 1,5 cm.
4. Na polovinu si naznačte vykrajovátkem (skleničkou) kolečka, lžičkou přidejte náplň a přiklopte druhou polovinou těsta. Pomocí tvořítka vykrajujte jednotlivé koblihy.
5. Ve středně velkém hrnci zahřejte olej. Smažte koblihy z obou stran, dokud nejsou zlatavé. Nechte je odkapat na papírových ubrouscích.
6. Nakonec ještě teplé koblihy obalte v cukrem.
napísať komentár
Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.
napísať komentár
Ak chcete pridať komentáre, musíte najprv prihlásiť sa.