Přišel čas na odpolední svačinu? Připravte si jednoduché sušenky ke kávě nebo jen tak! Děkujeme naší influencerce Báře z reBarbora's kitchen za perfektní recept a inspiraci. A teď už pojďme společně péct!
NA PRÍPRAVU, KTORÚ BUDETE POTREBOVAŤ:
- • 180 g hladké mouky
- • 125 g změklého másla
- • 30 - 50 g mletého cukru
- • kůru z půlky chemicky neošetřeného citronu
- • půlku rozšlehaného vejce nebo 1 malé
- • špetku soli
Na krém:
- • 100 g změklého másla
- • 2 - 4 g práškového čaje matcha nebo kakao dle potřeby
- • mletý cukr dle chuti
K dokončení:
- • YUZU Maracuja
- • čokoládová mini vajíčka
POSTUP:
- 1. Všechny ingredience na těsto smíchejte a krátce a rychle vypracujte těsto, to uložte na 2 hodinky do lednice, ještě lepší je nechat jej odležet v lednici do druhého dne.
- 2. Odleželé těsto nechte krátce povolit a poté jej rozválejte na silnější placku (o maličko vyšší, než na slepované, aby unesly krém a zdobení). Kulatým vykrajovátkem o průměru 4 – 6 cm vykrajujte kolečka a přeneste je na pečícím papírem vyložený plech.
- 3. Kolečka pečte v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 7 – 10 min. Až začnou od okrajů zlátnout, můžete je hned vyndat, na plechu ještě dojdou.
- 4. Na krém vyšlehejte máslo s cukrem do světlé, nadýchané pěny, zabere to 15 – 20 minut. Čím více bude máslo našlehané, tím lepší a jemnější krém bude. Postupně k máslu přidejte i prášek matcha čaje nebo kakao, množství si uzpůsobte podle chuti a intenzity barvy, jaké chcete docílit.
- 5. Hotový krém přendejte do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a na vychladlá kolečka jej naneste pouze kolem dokola, tím vám uprostřed vznikne volné místo, do kterého lžičkou dejte Maracuju. Nakonec krémová hnízdečka ozdobte malými barevnými vajíčky.
- 6. Krémové sušenky skladujte v uzavřené dóze v lednici. Jelikož je krém čistě z másla, vydrží déle.
Dobrú chuť!