PRO PŘÍPRAVU TĚSTA BUDETE POTŘEBOVAT:
- • 250 ml vody
- • 100 g masla
- • 200 g hladkej múky
- • štipku soli
- • 5 vajec
Předehřejte troubu na 200 stupňů a připravte plechy s pečícím papírem. Do hrnce dejte vodu, přidejte sůl a máslo a přiveďte k varu. Poté vsypte mouku a za stálého míchání vařte, dokud těsto nezhoustne a nedosáhnete hladké konzistence (dokud se vám nevytvoří bílý povlak na dně hrnce). To trvá asi 2–3 minuty.
Přendejte těsto do mísy a nechte ho mírně vychladnout. Postupně za stálého míchání vmíchejte jednotlivá vejce. Každé vajíčko důkladně zapracujte do těsta před přidáním dalšího.
Těsto přendejte do sáčku se zdobící špičkou a na připravené plechy vytvořte věnečky požadované velikosti. Věnečky tvořte dostatečně vzdálené od sebe, při pečení se zvětší.
PRO PŘÍPRAVU GANACHE BUDETE POTŘEBOVAT:
- • 400 g smetany na šlehání 33% (pokud seženete, použijte 40%)
- • 100 g bílé čokolády
- • 2 platky želatiny
- • 4 PL YUZU Maracuji
Do hrnce nalijeme smetanu a zahřejte ji. Přidejte čokoládu, nabobtnalou želatinu a metličkou míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a směs není zcela hladká. Takto připravenou ganache uložte do lednice a nechte zchladnout přes noc.
PRO PŘÍPRAVU ŽELÉ BUDETE POTŘEBOVAT:
- • 200 g mražených broskvý (použít můžete i jiné ovoce, které nebude mít příliš výraznou chuť, např. mango)
- • 4 PL YUZU Maracuji
- • 2 platky želatiny
- • štávu z půlky citronu
Broskve dejte do hrnce a nechte je změknout. Přidejte nabobtnalou želatinu a ponorným mixérem vymixujte hladké pyré. Přidejte Maracuju, šťávu z půlky citronu a nechte ztuhnout v lednici.
SESTAVENÍ VĚNEČKŮ:
Věnečky rozřízněte v půlce. Do spodní části dejte maracujovou ganache, pak naneste želé a nakonec opět ganache. Vrchní část věnečkového těsta namočte do citronové polevy (smíchejte 200 g moučkového cukru a 30 ml citronové šťávy) a opatrně dejte na připravený věneček. Zdobíme sušeným ovocem a jedlými věty.
Pokud chcete mít věnečky růžové, jako my, přidejte do polevy pár kapek potravinářského barviva nebo rozdrceného sušeného ovoce.