PRE PRÍPRAVU BUDETE POTREBOVAŤ:
- • 500 ml vriacej vody
- • 1 – 2 plné lžíce Yuzu (pre výraznejšiu chuť môžete pridať o pár lyžíc Yuzu viac)
- • Ovoce dle vašeho výběru (např. pomeranč, nebo jiné ovoce)
- • ľubovoľné formy na nanuky
POSTUP:
- 1. V horúcej vode rozmiešajte Yuzu podľa návodu a nechajte zmes vyhladiť.
- 2. Ovoce nakrájejte na kostičky a vložte do formičky na nanuky. Pokud nemáte speciální formičky, můžete použít vymyté kelímky od jogurtů a do nich nalít směs Yuzu s ovocem. Poté zapíchněte do každého nanuku silnou špejli. Pokud si přejete nanuky dozdobit, na bok formy dejte tenký plátek pomeranče nebo jakéhokoliv ovoce a nechte krátce zamrazit, aby se ovoce “chytlo” formy. Tento krok proveďte mezi tím, co se Yuzu směs chladí v lednici.
- 3. Vychladený Yuzu čaj nalejte do formičiek s ovocím a nechajte minimálne cez noc zmraziť. Vždy vo formičke nechajte trochu miesta, nanuk sa počas mrznutia ľahko zväčší.
Tip: Týmto spôsobom si môžete pripraviť aj smotanové alebo jogurtové nanuky, kedy namiesto vody pridáte požadovanú ingredienciu. Následne postupujte rovnako ako pri vodovom variante.
Dobrú chuť!