Thajské kuře se zázvorem

Pro přípravu budeš potřebovat:

  • 300 g kuřecích prsou
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 stonky citronové trávy
  • 1 badyán
  • 3 mrkve
  • 2–3 lžíce zázvoru od YUZU
  • 0,5 l vývaru
  • kokosové mléko
  • limetková šťáva
  • sójová omáčka
  • sezamový olej
  • koriandr
  • jarní cibulka
  • hrst hráškových lusků
  • arašídy
  • rýže

Postup:

  1. V hrnci rozpálíme sezamový olej s badyánem a přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a citronovou trávu a orestujeme.
  2. Poté přidáme kuřecí maso na kostičky s nakrájenou mrkví a restujeme dále. Následně přidáme 2–3 lžíce zázvoru od YUZU.
  3. Dále přidáme vývar a kokosové mléko a vaříme přibližně 30–40 minut dokud omáčka nezhoustne.
  4. Po zhoustnutí omáčky ji dochutíme limetkovou šťávou a sójovou omáčkou. 
  5. Nakonec přidáme hráškové lusky a necháme odstát.
  6. Rýži uvaříme dle návodu.
  7. Thajské kuře servírujeme s rýží, posypané koriandrem, jarní cibulkou a arašídy.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0