Cottage salát s YUZU

PRO PŘÍPRAVU BUDEŠ POTŘEBOVAT:

  • rukolu, případně jiný salát dle chuti (polníček, špenát, …) 
  • 2 ks červené řepy (vařené) 
  • 1 pomeranč 
  • 1 granátové jablko 
  • 1 Cottage 
  • sůl, pepř
  • vlašské ořechy na ozdobu
MARINÁDA NA ŘEPU:
  • 2 lžíce YUZU 
  • 1 lžíce sójové omáčky 
  • 1 lžíce bílého vinného nebo jablečného octa
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy 
  • 100 ml olivového oleje 
  • tymián 
POSTUP:
  1. Nejprve si připravíme marinádu na řepu, a to tak, že smícháme YUZU, sójovou omáčku, ocet, pomerančovou šťávu, tymián a olej. 
  2. Řepu si nakrájíme na tenké plátky a přidáme k ní marinádu. Takto naloženou řepu necháme odležet přes noc v lednici.
  3. Do misek si připravíme salát, na něj pak přidáme marinovanou řepu, granátové jablko, kousky oloupaného pomeranče, Cottage.
  4. Nakonec osolíme, opepříme a dozdobíme vlašskými ořechy. 

 

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0