Tres leches s YUZU Citronem a Maracujou

PRO PŘÍPRAVU BUDETE POTŘEBOVAT:

  • • Piškot
  • • 130 g hladké mouky
  • • 1 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • • špetka soli
  • • 5 velkých vajec, oddělené
  • • 160 g krystalového cukru
  • • 80ml mléka
  • • 2 PL YUZU Citron
  • • Mléčná směs
  • • 397 g kondenzovaného mléka slazeného (1 plechovka)
  • • 310 g kondenzovaného mléka neslazeného (1 plechovka)
  • • 60 ml smetany
  • • Dozdobení:
  • • 500 ml smetany ke šlehání
  • • YUZU Maracuja

POSTUP:

  • 1. PIŠKOT: Předehřejte troubu na 175 °C. Ve střední misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Oddělte žloutky a bílky do dvou misek. Přidejte 100 g cukru k žloutkům a šlehejte je, dokud nejsou světle žluté. Přidejte smetanu, YUZU Citron a promíchejte. Tuto směs opatrně smíchejte se směsí mouky. Bílky šlehejte, dokud nezačnou tvořit tuhé špičky, postupně přidávejte 60 g cukru a jemně je vmíchejte do těsta. Nalijte těsto do vymazané nebo pepřícím papírem vyložené formy a pečte 25-35 minut. Po upečení nechte dort úplně vychladnout.
  • 2. MLÉČNÁ SMĚS: V míse smíchejte slazené kondenzované mléko, neslazené kondenzované mléko a smetanu. Po vychladnutí dortu použijte vidličku k propíchání děr po celém povrchu dortu. Pomalu nalévejte mléčnou směs na dort, ujistěte se, že naléváte i kolem okrajů a po celém povrchu. Dort dejte do lednice alespoň na 1 hodinu nebo přes noc, aby se mléčná směs vsákla.
  • 3. KRÉM: Vyšlehejte smetanu do tuha, naneste šlehačku na koláč a dozdobte YUZU Maracujou. Dobrou chuť!

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0