• 397 g kondenzovaného mléka slazeného (1 plechovka)
• 310 g kondenzovaného mléka neslazeného (1 plechovka)
• 60 ml smetany
• Dozdobení:
• 500 ml smetany ke šlehání
• YUZU Maracuja
POSTUP:
1. PIŠKOT: Předehřejte troubu na 175 °C. Ve střední misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Oddělte žloutky a bílky do dvou misek. Přidejte 100 g cukru k žloutkům a šlehejte je, dokud nejsou světle žluté. Přidejte smetanu, YUZU Citron a promíchejte. Tuto směs opatrně smíchejte se směsí mouky. Bílky šlehejte, dokud nezačnou tvořit tuhé špičky, postupně přidávejte 60 g cukru a jemně je vmíchejte do těsta. Nalijte těsto do vymazané nebo pepřícím papírem vyložené formy a pečte 25-35 minut. Po upečení nechte dort úplně vychladnout.
2. MLÉČNÁ SMĚS: V míse smíchejte slazené kondenzované mléko, neslazené kondenzované mléko a smetanu. Po vychladnutí dortu použijte vidličku k propíchání děr po celém povrchu dortu. Pomalu nalévejte mléčnou směs na dort, ujistěte se, že naléváte i kolem okrajů a po celém povrchu. Dort dejte do lednice alespoň na 1 hodinu nebo přes noc, aby se mléčná směs vsákla.
3. KRÉM: Vyšlehejte smetanu do tuha, naneste šlehačku na koláč a dozdobte YUZU Maracujou. Dobrou chuť!
napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.