Dýňová polévka s YUZU zázvorem

Pro přípravu budeš potřebovat:

  • 1 dýně hokkaido
  • 1 - 2 kuchyňské cibule
  • 0,5 l hovězího vývaru

  • YUZU zázvor
  • skořice
  • limetka
  • chilli
  • kurkuma
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • smetana na zjemnění

na ozdobu

  • piniové oříšky
  • koriandr
  • sezamová semínka
  • limetka

Postup:

  1. Dýni a cibuli nakrájíme a rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Vše osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme na 180 °C po dobu 15 minut.
  2. Po upečení dýni a cibuli přendáme do hrnce, zalijeme vývarem a rozmixujeme. Vše krátce povaříme. 
  3. Polévku dochutíme YUZU zázvorem, skořicí, šťávou z limetky, kurkumou a zjemníme smetanou.
  4. Servírujeme posypané koriandrem, dýňovými semínky, chilli a limetou.

 

NÁŠ TIP: Vydlabaná semínka z dýně můžete okořenit a opéct s kapkou oleje. Skvěle budou chutnat přidané v polévce a nebo jen tak na mlsání.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0