Dýňové kari s YUZU zázvorem

Dýňová sezona už pomalu klepe na dveře, a proto vám přinášíme tento recept, který se vám rozhodně bude hodit! Je jednoduchý, rychlý a skvělý. Tak se pusťte do vaření s námi! 

PRO PŘÍPRAVU BUDEŠ POTŘEBOVAT:

  • 1 cibule
  • 1-2 lžíce kokosového oleje (nebo klasického řepkového)
  • 2 x citronová tráva (lze vynechat)
  • 0,5 dýně hokkaido
  • 1 lžičku kari koření
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 0,5 l vývaru
  • 300 ml kokosového mléka nebo smetany
  • hrst cherry rajčat
  • 2 lžíce YUZU zázvoru
  • Limetku
  • Sůl, pepř

NA OZDOBENÍ:

  • Čerstvou cibuli
  • Klíčky

POSTUP:

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na kokosovém oleji.
  2. Přidáme citronovou trávu a necháme rozvonět.
  3. Přidáme dýni na kostičky a orestujeme.
  4. Zasypeme kari, přidáme sójovou omáčku a zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut nebo dokud není dýně měkká.
  5. Poté přidáme kokosové mléko a pokrájená cherry rajčata a už jen krátce povaříme.
  6. Přidané YUZU Zázvor a dochutíme limetkou, solí a pepřem.
  7. Servírujeme s rýží a můžeme ozdobit klíčky a čerstvou cibulí.

Dobrou chuť!

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0