Dýňová sezona už pomalu klepe na dveře, a proto vám přinášíme tento recept, který se vám rozhodně bude hodit! Je jednoduchý, rychlý a skvělý. Tak se pusťte do vaření s námi!
PRO PŘÍPRAVU BUDEŠ POTŘEBOVAT:
- 1 cibule
- 1-2 lžíce kokosového oleje (nebo klasického řepkového)
- 2 x citronová tráva (lze vynechat)
- 0,5 dýně hokkaido
- 1 lžičku kari koření
- 2 lžíce sójové omáčky
- 0,5 l vývaru
- 300 ml kokosového mléka nebo smetany
- hrst cherry rajčat
- 2 lžíce YUZU zázvoru
- Limetku
- Sůl, pepř
NA OZDOBENÍ:
POSTUP:
- Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na kokosovém oleji.
- Přidáme citronovou trávu a necháme rozvonět.
- Přidáme dýni na kostičky a orestujeme.
- Zasypeme kari, přidáme sójovou omáčku a zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut nebo dokud není dýně měkká.
- Poté přidáme kokosové mléko a pokrájená cherry rajčata a už jen krátce povaříme.
- Přidané YUZU Zázvor a dochutíme limetkou, solí a pepřem.
- Servírujeme s rýží a můžeme ozdobit klíčky a čerstvou cibulí.
Dobrou chuť!