Máte chuť na něco malého k odpolední kávě? Vyzkoušejte náš recept na linecké cukroví plněné Hallabongem.
Ingredience
Postup
Na linecké cukroví si nejprve připravte těsto z hladké mouky, moučkového cukru a přidejte 1–2 lžičky Yuzu, které těstu dodá příjemnou citrusovou chuť. Přidejte studené máslo nakrájené na kousky a žloutek, a zpracujte těsto, dokud nebude hladké. Pokud by bylo těsto příliš suché, můžete přidat lžičku studené vody. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a nechte odpočívat v lednici alespoň 30 minut. Poté troubu opět předehřejte na 180 °C a připravte si plech s pečicím papírem. Těsto vyválejte na plát silný asi 3 mm a vykrajujte tvary dle libosti. My jsme zvolili jack-o’-lanterna a duchy. Polovina z nich by měla mít uprostřed otvor, aby se marmeláda měla kam vytlačit. Cukroví pečte přibližně 10–12 minut, dokud okraje lehce nezlátnou. Po vychladnutí natřete Hallabongem spodní díly cukroví a přiklopte je vykrojeným dílem.
Tip: Pro zajímavější chuť zkuste do Hallabongu přidat špetku skořice nebo kardamomu.