Jablečné YUZU muffiny

Jablka jsou typické české ovoce, které zbožňují nejen děti, ale dospělí. Připravte si z nich nadýchané jablečné muffiny, jejichž chuť podtrhuje naše YUZU.

PRO PŘÍPRAVU BUDETE POTŘEBOVAT:

Na těsto:

  • 190 g hladké mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 150 g krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 170 g rozpuštěného másla
  • 120 g plnotučného mléka
  • skořici, muškátový oříšek a vanilku dle chuti

Na jablečnou náplň:

  • 1 lžíci krystalového cukru
  • 3 střední jablka zbavená jádřinců, oloupaná a nakrájená na malé kostičky
  • 3 lžíce YUZU
  • ½ lžičky mleté ​​skořice
  • špetku soli
  • 2 lžíce másla

POSTUP:

  1. Nejprve si připravíme jablečnou náplň, a to tak že v misce smícháme nakrájená jablka, cukr, YUZU, skořici a sůl.
  2. Na pánvi si rozpustíme máslo a přidáme připravenou směs jablek, kterou za častého míchání vaříme do změknutí.

TIP: Pokud bude směs příliš tekutá, můžete ji zahustit trochou mouky.

  1. Směs před plněním nechte vychladnout.
  2. Dále se vrhneme na těsto na samotné muffiny. Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C a formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.
  3. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek, vanilku a sůl.
  4. V další míse ušleháme cukr a vejce do konzistence světlého krému.
  5. K této směsi pak za stálého šlehání postupně přiléváme máslo.
  6. Poté přidáme polovinu moučné směsi, mléko a pak zbytek moučné směsi. V každém kroku směs pořádně promícháme.
  7. Těsto rovnoměrně rozložíme do košíčků a navrch přidáme jablečnou náplň.
  8. Pečeme 20-25 minut v rozpálené troubě.

Dobrou chuť!

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0