Jablka jsou typické české ovoce, které zbožňují nejen děti, ale dospělí. Připravte si z nich nadýchané jablečné muffiny, jejichž chuť podtrhuje naše YUZU.
PRO PŘÍPRAVU BUDETE POTŘEBOVAT:
Na těsto:
- 190 g hladké mouky
- 1 lžičku prášku do pečiva
- špetku soli
- 150 g krystalového cukru
- 2 velká vejce
- 170 g rozpuštěného másla
- 120 g plnotučného mléka
- skořici, muškátový oříšek a vanilku dle chuti
Na jablečnou náplň:
- 1 lžíci krystalového cukru
- 3 střední jablka zbavená jádřinců, oloupaná a nakrájená na malé kostičky
- 3 lžíce YUZU
- ½ lžičky mleté skořice
- špetku soli
- 2 lžíce másla
POSTUP:
- Nejprve si připravíme jablečnou náplň, a to tak že v misce smícháme nakrájená jablka, cukr, YUZU, skořici a sůl.
- Na pánvi si rozpustíme máslo a přidáme připravenou směs jablek, kterou za častého míchání vaříme do změknutí.
TIP: Pokud bude směs příliš tekutá, můžete ji zahustit trochou mouky.
- Směs před plněním nechte vychladnout.
- Dále se vrhneme na těsto na samotné muffiny. Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C a formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.
- V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek, vanilku a sůl.
- V další míse ušleháme cukr a vejce do konzistence světlého krému.
- K této směsi pak za stálého šlehání postupně přiléváme máslo.
- Poté přidáme polovinu moučné směsi, mléko a pak zbytek moučné směsi. V každém kroku směs pořádně promícháme.
- Těsto rovnoměrně rozložíme do košíčků a navrch přidáme jablečnou náplň.
- Pečeme 20-25 minut v rozpálené troubě.
Dobrou chuť!