Jablíčkový čaj s Yuzu

PRO PŘÍPRAVU BUDETE POTŘEBOVAT:

  • •  2 jablka (mohou být jen slupky a jadřinec nebo celá jablka, spíše sladší než kyselá) 
  • • 1/2 - 1 menší citron
  • •  2  - 3 lžíce Yuzu nebo Yuzu Maracuja
  • • pár kuliček brusinek (čerstvé, mražené nebo sušené), skořice či jiné koření, cukr nebo med na doslazení  

POSTUP:

1. Kousky jablek nebo slupky vložte do hrnce, přidejte plátky citronu, z kterého odkrájejte kůru i bílou slupku (čaj by byl hořký). Pokud chcete přidejte i brusinky a vše zalijte vodou.
2. Mírně povařte do změknutí jablek, cca půl hodinky, a scezené nalijte do hrnečků.
3. Nakonec do směsi přidejte Yuzu a klidně i pár kousků čerstvých jablíček. Důkladně čaj promíchejte.  

Tip:

Zpracujte celou plodinu ze zahrádky. Pokud vám zbyly slupky a jadřinec např. z pečení koláče, nebo už máte nějaká unavenější jablka, je to ideální materiál, ale mohou být samozřejmě jakákoliv jablka. Jablíčkový čaj je výborný teplý, ale i studený, v lednici vydrží 3 - 5 dní.

 

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0