Začneme přípravou omáčky. Koření smícháme v hmoždíři a řádně utřeme, aby se propojily vůně. Česnek nakrájíme na plátky, cibuli a rajče na kostičky.
Na kokosovém oleji orestujeme cibuli a česnek, po chvíli přidáme směs koření a nakrájené rajče. Přilijeme kokosové mléko a necháme 15-20 minut provařit. Hotovou směs dochutíme šťávou z limetky a YUZU zázvorem. Omáčku nakonec rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.
K omáčce si dále připravíme kuřecí maso/tofu se zeleninou. Maso nakrájíme na malé kousky/tofu na větší trojúhelníčky, česnek opět na plátky, cibuli, mrkev a rajče na malé kostičky.
Na rozpáleném kokosovém oleji na pánvi orestujeme cibuli a česnek. Po chvíli přidáme kuřecí maso/tofu a zasypeme směsí koření, které jsme si předem připravili v hmoždíři. Nakonec přidáme mrkev a rajče a ještě chvíli povaříme.
Kuřecí maso/tofu se zeleninou naservírujeme na talíř, přelijeme omáčkou a ozdobíme čerstvým koriandrem a chilli. Jako přílohu volíme rýži nebo pita chléb. Dobrou chuť!
napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.