KORMA CHICKEN S YUZU ZÁZVOREM

PRO PŘÍPRAVU BUDEŠ POTŘEBOVAT:

  • 2 cibule
  • 1 rajče
  • 3 stroužky česneku
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce YUZU zázvoru
  • 1 limetka
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička garam masaly
  • 2 lžíce kokosového oleje nebo ghí
  • Basmati rýže nebo pita chléb

K omáčce:

  • 200 g kuřecího masa/tofu
  • 1 rajče
  • 1 mrkev
  • 2 červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce kokosového oleje

NA OZDOBU:

  • čerstvý koriandr
  • chilli dle chuti

Postup:

  1. Začneme přípravou omáčky. Koření smícháme v hmoždíři a řádně utřeme, aby se propojily vůně. Česnek nakrájíme na plátky, cibuli a rajče na kostičky.
  2. Na kokosovém oleji orestujeme cibuli a česnek, po chvíli přidáme směs koření a nakrájené rajče. Přilijeme kokosové mléko a necháme 15-20 minut provařit. Hotovou směs dochutíme šťávou z limetky a YUZU zázvorem. Omáčku nakonec rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.
  3. K omáčce si dále připravíme kuřecí maso/tofu se zeleninou. Maso nakrájíme na malé kousky/tofu na větší trojúhelníčky, česnek opět na plátky, cibuli, mrkev a rajče na malé kostičky.
    Na rozpáleném kokosovém oleji na pánvi orestujeme cibuli a česnek. Po chvíli přidáme kuřecí maso/tofu a zasypeme směsí koření, které jsme si předem připravili v hmoždíři. Nakonec přidáme mrkev a rajče a ještě chvíli povaříme.
  4. Kuřecí maso/tofu se zeleninou naservírujeme na talíř, přelijeme omáčkou a ozdobíme čerstvým koriandrem a chilli. Jako přílohu volíme rýži nebo pita chléb. Dobrou chuť!

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0