KORMA CHICKEN S YUZU ZÁZVOREM

PRO PŘÍPRAVU BUDEŠ POTŘEBOVAT:

K omáčce:

NA OZDOBU:

Postup:

  1. Začneme přípravou omáčky. Koření smícháme v hmoždíři a řádně utřeme, aby se propojily vůně. Česnek nakrájíme na plátky, cibuli a rajče na kostičky.

  2. Na kokosovém oleji orestujeme cibuli a česnek, po chvíli přidáme směs koření a nakrájené rajče. Přilijeme kokosové mléko a necháme 15-20 minut provařit. Hotovou směs dochutíme šťávou z limetky a YUZU zázvorem. Omáčku nakonec rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.

  3. K omáčce si dále připravíme kuřecí maso/tofu se zeleninou. Maso nakrájíme na malé kousky/tofu na větší trojúhelníčky, česnek opět na plákty, cibuli, mrkev a rajče na malé kostičky.

  4. Na rozpáleném kokosovém oleji na pánvi orestujeme cibuli a česnek. Po chvíli přidáme kuřecí maso/tofu a zasypeme směsí koření, které jsme si předem připravili v hmoždíři. Nakonec přidáme mrkev a rajče a ještě chvíli povaříme.

  5. Kuřecí maso/tofu se zeleninou naservírujeme na talíř, přelijeme omáčkou a ozdobíme čerstvým koriandrem a chilli. Jako přílohu volíme rýži nebo pita chléb.

    Dobrou chuť!

Napsat komentář