PRO PŘÍPRAVU BUDEŠ POTŘEBOVAT:
- 2 cibule
- 1 rajče
- 3 stroužky česneku
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce YUZU zázvoru
- 1 limetka
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička soli
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička garam masaly
- 2 lžíce kokosového oleje nebo ghí
- Basmati rýže nebo pita chléb
K omáčce:
- 200 g kuřecího masa/tofu
- 1 rajče
- 1 mrkev
- 2 červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička kari
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička soli
- 2 lžíce kokosového oleje
NA OZDOBU:
- čerstvý koriandr
- chilli dle chuti
Postup:
- Začneme přípravou omáčky. Koření smícháme v hmoždíři a řádně utřeme, aby se propojily vůně. Česnek nakrájíme na plátky, cibuli a rajče na kostičky.
- Na kokosovém oleji orestujeme cibuli a česnek, po chvíli přidáme směs koření a nakrájené rajče. Přilijeme kokosové mléko a necháme 15-20 minut provařit. Hotovou směs dochutíme šťávou z limetky a YUZU zázvorem. Omáčku nakonec rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.
- K omáčce si dále připravíme kuřecí maso/tofu se zeleninou. Maso nakrájíme na malé kousky/tofu na větší trojúhelníčky, česnek opět na plákty, cibuli, mrkev a rajče na malé kostičky.
- Na rozpáleném kokosovém oleji na pánvi orestujeme cibuli a česnek. Po chvíli přidáme kuřecí maso/tofu a zasypeme směsí koření, které jsme si předem připravili v hmoždíři. Nakonec přidáme mrkev a rajče a ještě chvíli povaříme.
- Kuřecí maso/tofu se zeleninou naservírujeme na talíř, přelijeme omáčkou a ozdobíme čerstvým koriandrem a chilli. Jako přílohu volíme rýži nebo pita chléb.
Dobrou chuť!
Limitovaná edice – yuzu, maracuja, zázvor!
629 Kč vč. DPHDÁRKOVÉ BALENÍ YUZU, KLID A NOHY V TEPLE
549 Kč vč. DPHDÁRKOVÉ BALENÍ YUZU O PÁTÉ
349 Kč vč. DPHDÁRKOVÉ BALENÍ YUZU PRO TEBE
299 Kč vč. DPHYUZU neplecháček
139 Kč vč. DPH
