Korma s YUZU zázvorem

Pro přípravu budeš potřebovat:

  • 2 ks cibule
  • 1 ks velké rajče
  • 3 stroužky česneku
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce YUZU zázvoru
  • limetka
  • chilli dle chuti
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička garam masaly
  • 2 lžíce kokosového oleje nebo ghí
  • Basmati rýže nebo pita chléb
  • Koriandr

K omáčce

  • 200g krevet
  • 1 rajče
  • 1 mrkev
  • 2 červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce kokosového oleje nebo ghí​

Postup:

  1. Jako první začneme připravovat omáčku. Na ghí nebo kokosovém oleji orestujeme cibuli, česnek a chilli. Po chvíli přidáme veškeré koření, YUZU zázvor, nakrájené rajče a restujeme. Následně přilijeme kokosové mléko a necháme 15-20 minut probublávat. Hotovou směs rozmixujeme a přelijeme přes sítko. Omáčku nakonec dochutíme solí a limetkou.
  2. K omáčce si dále připravíme krevety se zeleninou. Rozpálíme si pánev s kokosovým olejem nebo ghí a orestujeme na ní krevety spolu s nakrájenou zeleninou a kořením.
  3. Krevety se zeleninou naservírujeme na talíř a přelijeme omáčkou. Jako přílohu volíme rýži nebo pita chléb.

 

Dobrou chuť

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0