Nejprve připravíme marinádu. Smícháme hořčici, yuzu a olej. Poté si nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a nasypeme na dno pekáče.
Maso si osolíme, opepříme a potřeme připravenou marinádou. Takto připravené maso vložíme do pekáče a podlijeme pivem. Přiklopíme poklicí a dáme do trouby rozehřáté na 200 °C.
Dle potřeby maso podléváme a alespoň jednou za dobu pečení obrátíme, aby se chuť yuzu směsi dostala i do výpeku.
Po 45 minutách poklici sundáme a maso necháme dopéct.
Podáváme se salátkem nebo čerstvou bagetkou.
Pro přípravu budeš potřebovat:
4 plátky vepřové krkovice
1 ks cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice
1-2 lžíce Yuzu
250 ml černého piva
sůl
pepř
Postup:
Nejprve připravíme marinádu. Smícháme hořčici, yuzu a olej. Poté si nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a nasypeme na dno pekáče.
Maso si osolíme, opepříme a potřeme připravenou marinádou. Takto připravené maso vložíme do pekáče a podlijeme pivem. Přiklopíme poklicí a dáme do trouby rozehřáté na 200 °C.
Dle potřeby maso podléváme a alespoň jednou za dobu pečení obrátíme, aby se chuť yuzu směsi dostala i do výpeku.
Po 45 minutách poklici sundáme a maso necháme dopéct.
Podáváme se salátkem nebo čerstvou bagetkou.
napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.