Mini Pavlovy s maracujou

Pro přípravu budeš potřebovat:

  • Na korpus:
  • 180 g bílků (cca 5–6 bílků)
  • 300 g cukru krupice
  • pár kapek citronu
  • špetka soli
  • Na ozdobu:
  • 250 g smetany ke šlehání
  • maracuja od YUZU
  • máta na ozdobu

Postup:

  1. Připravíme si plech, který vyložíme pečicím papírem. Na ten si nakreslíme kolečka o průměru 7‑8 cm, tak budeme mít jistotu, že Pavlovy budou stejně velké.

  2. Troubu si předehřejeme na 100 °C.

  3. Ve větší misce vyšleháme bílky se špetkou soli. Nejprve začneme šlehat při nižších otáčkách a až se po vytažení metliček začnou tvořit pevné špičky, můžeme pomalu začít přidávat cukr. Sníh musí být lesklý a pevný.

  4. Přidáme pár kapek citronu a opatrně promícháme.

  5. Směs si přendáme do cukrářského sáčku se širší vroubkovanou špičkou a tvoříme mini Pavlovy. Těsto vyjde přibližně na 9–10 ks mini Pavlov.

  6. Pečeme v předehřáté troubě po dobu 2 hodin. Během pečení troubu neotevíráme.

  7. Po 2 hodinách troubu vypneme a dvířka lehce otevřeme. Korpusy necháme v troubě, dokud zcela nevychladnou. 

  8. Smetanu vyšleháme do tuha.

  9. Na každou mini Pavlovu dáme lžičku maracuji od YUZU a ozdobíme šlehačkou a mátou.

Pro přípravu budeš potřebovat:

  • Na korpus:
  • 180 g bílků (cca 5–6 bílků)
  • 300 g cukru krupice
  • pár kapek citronu
  • špetka soli
  • Na ozdobu:
  • 250 g smetany ke šlehání
  • maracuja od YUZU
  • máta na ozdobu

Postup:

  1. Připravíme si plech, který vyložíme pečicím papírem. Na ten si nakreslíme kolečka o průměru 7‑8 cm, tak budeme mít jistotu, že Pavlovy budou stejně velké.

  2. Troubu si předehřejeme na 100 °C.

  3. Ve větší misce vyšleháme bílky se špetkou soli. Nejprve začneme šlehat při nižších otáčkách a až se po vytažení metliček začnou tvořit pevné špičky, můžeme pomalu začít přidávat cukr. Sníh musí být lesklý a pevný.

  4. Přidáme pár kapek citronu a opatrně promícháme.

  5. Směs si přendáme do cukrářského sáčku se širší vroubkovanou špičkou a tvoříme mini Pavlovy. Těsto vyjde přibližně na 9–10 ks mini Pavlov.

  6. Pečeme v předehřáté troubě po dobu 2 hodin. Během pečení troubu neotevíráme.

  7. Po 2 hodinách troubu vypneme a dvířka lehce otevřeme. Korpusy necháme v troubě, dokud zcela nevychladnou. 

  8. Smetanu vyšleháme do tuha.

  9. Na každou mini Pavlovu dáme lžičku maracuji od YUZU a ozdobíme šlehačkou a mátou.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0