Mini yuzu cheesecakes

Pojďte si s YUZU upéct exkluzivní recept Simony Málkové, milovnice vaření, pečení a focení. Na svém instagramovém profilu @simona_malkova se věnuje tvorbě lákavého obsahu a receptů všeho druhu.

PRO PŘÍPRAVU 12 KUSŮ BUDETE POTŘEBOVAT:

Na korpus:
  • • 60 g ovesných vloček
  • • 60 g kešu ořechů
  • • 30 g másla
  • • 20 ml javorového sirupu
Na náplň:
  • • 200 g krémového sýru
  • • 250 g jemného tvarohu
  • • 2 vejce
  • • 70 g práškového cukru
  • • 30 g Yuzu
Na yuzu krém:
  • • 3 žloutky
  • • 20 g třtinového cukru
  • • 30 g Yuzu
  • • 50 ml citrónové šťávy
  • • 20 g másla
Na dokončení:
  • • Yuzu

POSTUP:

Nejprve si připravíme yuzu krém – žloutky promícháme s cukrem, Yuzu, citrónovou šťávou a ve vodní lázni ho za stálého míchání provaříme do zhoustnutí. Na závěr do krému vmícháme máslo a necháme vychladnout.

Ovesné vločky a kešu ořechy rozmixujeme, přidáme k nim máslo pokojové teploty a javorový sirup. Všechno spolu pořádně promícháme a těsto vtlačíme na dna muffinových košíků. Pro lehké vyklopení použijeme buď silikonovou formu, nepřilnavou formu, nebo formu na muffiny vyloženou papírovými košíčky. Korpusy předpečeme v troubě při teplotě 180 °C, přibližně 8 minut.

Mezitím si připravíme náplň vymícháním tvarohu a krémového sýru s vajíčky, cukrem a Yuzu. Hladký krém nalijeme na předpečené korpusy a mini cheesecakes pečeme ještě 30 minut při teplotě 160 °C.

Mini cheesecakes necháme úplně vychladnout a podáváme je dozdobené yuzu krémem a Yuzu.

Dobrou chuť!

Yuzu a ingredience Postup pečení yuzu cheesecakesPostup pečení yuzu cheesecakesMini yuzu cheesecakes hotové

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0