Pojďte si s YUZU upéct exkluzivní recept Simony Málkové, milovnice vaření, pečení a focení. Na svém instagramovém profilu @simona_malkova se věnuje tvorbě lákavého obsahu a receptů všeho druhu.
Nejprve si připravíme yuzu krém – žloutky promícháme s cukrem, Yuzu, citrónovou šťávou a ve vodní lázni ho za stálého míchání provaříme do zhoustnutí. Na závěr do krému vmícháme máslo a necháme vychladnout.
Ovesné vločky a kešu ořechy rozmixujeme, přidáme k nim máslo pokojové teploty a javorový sirup. Všechno spolu pořádně promícháme a těsto vtlačíme na dna muffinových košíků. Pro lehké vyklopení použijeme buď silikonovou formu, nepřilnavou formu, nebo formu na muffiny vyloženou papírovými košíčky. Korpusy předpečeme v troubě při teplotě 180 °C, přibližně 8 minut.
Mezitím si připravíme náplň vymícháním tvarohu a krémového sýru s vajíčky, cukrem a Yuzu. Hladký krém nalijeme na předpečené korpusy a mini cheesecakes pečeme ještě 30 minut při teplotě 160 °C.
Mini cheesecakes necháme úplně vychladnout a podáváme je dozdobené yuzu krémem a Yuzu.
Dobrou chuť!