Mrkvová polévka s YUZU zázvorem

PRO PŘÍPRAVU BUDEŠ POTŘEBOVAT:

NA ZÁLIVKU:

NA DOZDOBENÍ:

Postup:

  1. Mrkev a jablko si oloupeme, nakrájíme na kousky a orestujeme na ghí dozlatova. Na konci pak na minutku přidáme orestovat česnek.
  2. Směs zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme.
  3. Až bude mrkev měkká, rozmixujeme polévku na jemný krém. 
  4. Přidáme smetanu a Yuzu Zázvor a necháme chvíli prohřát.
  5. Polévku servírujeme ozdobenou semínky, zeleninovými chipsy a opečenými plátky mrkve.

Máte raději polévku pikantnější? Přidejte nasekanou chilli papričku.

TIP od Báry: Místo smetany můžete použít kokosové mléko nebo kokosovou smetanu. Polévka pak dostane jiný rozměr chuti.

Dobrou chuť!

Napsat komentář