PRO PŘÍPRAVU BUDEŠ POTŘEBOVAT:
- 2 střední mrkve (cca 160 - 180 g)
- 1 kyselejší jablko - ideálně granny smith
- ghí
- 1 stroužek česneku
1 - 2 lžíce YUZU zázvoru
- 100 ml smetany (min.30%)
- 600 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
NA ZÁLIVKU:
NA DOZDOBENÍ:
- opečené plátky mrkve
- zeleninové chipsy
- semínka nebo oříšky
Postup:
- Mrkev a jablko si oloupeme, nakrájíme na kousky a orestujeme na ghí dozlatova. Na konci pak na minutku přidáme orestovat česnek.
- Směs zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme.
- Až bude mrkev měkká, rozmixujeme polévku na jemný krém.
- Přidáme smetanu a Yuzu Zázvor a necháme chvíli prohřát.
- Polévku servírujeme ozdobenou semínky, zeleninovými chipsy a opečenými plátky mrkve.
Máte raději polévku pikantnější? Přidejte nasekanou chilli papričku.
TIP od Báry: Místo smetany můžete použít kokosové mléko nebo kokosovou smetanu. Polévka pak dostane jiný rozměr chuti.
Dobrou chuť!
