Mrkvová polévka s YUZU zázvorem

PRO PŘÍPRAVU BUDEŠ POTŘEBOVAT:

  • 2 střední mrkve (cca 160 – 180 g)
  • 1 kyselejší jablko – ideálně granny smith
  • ghí
  • 1 stroužek česneku

  • 1 – 2 lžíce YUZU zázvoru
  • 100 ml smetany (min.30%)
  • 600 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

NA ZÁLIVKU:

NA DOZDOBENÍ:

  • opečené plátky mrkve
  • zeleninové chipsy
  • semínka nebo oříšky

Postup:

  1. Mrkev a jablko si oloupeme, nakrájíme na kousky a orestujeme na ghí dozlatova. Na konci pak na minutku přidáme orestovat česnek.
  2. Směs zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme.
  3. Až bude mrkev měkká, rozmixujeme polévku na jemný krém.
  4. Přidáme smetanu a Yuzu Zázvor a necháme chvíli prohřát.
  5. Polévku servírujeme ozdobenou semínky, zeleninovými chipsy a opečenými plátky mrkve.

Máte raději polévku pikantnější? Přidejte nasekanou chilli papričku.

TIP od Báry: Místo smetany můžete použít kokosové mléko nebo kokosovou smetanu. Polévka pak dostane jiný rozměr chuti.

Dobrou chuť!

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0