Panna Cotta s grepovo – malinovým želé a tymiánem

PRO PŘÍPRAVU BUDETE POTŘEBOVAT:
  • • 500 ml smetany 33%
  • • 1 PL cukru (lze vynechat, smetana je sladká sama o sobě)
  • • 1 vanilkový lusk
  • • 3 plátky želatiny
  • • snítku tymiánu  (2-3 větvičky)
POSTUP:

Želatinu namočte do studené vody, nechte nabobtnat. Mezitím v hrnci smíchejte smetanu, cukr, semínka z vanilkového lusku (vanilkový lusk rozkrojte podél a vyškrábejte semínka) a tymián. Ohřívejte směs na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí. Jakmile je směs teplá, stačí, aby byla okolo 60-70 °C, odstraňte ji z plotny. Vyndejte snítku tymiánu, přidejte namočenou a vyždímanou želatinu a dobře promíchejte, dokud se želatina úplně nerozpustí.

Nalijte směs do skleniček nebo formiček na panna cottu. Nechte vychladnout při pokojové teplotě a poté dejte do lednice na minimálně 4 hodiny nebo dokud panna cotta neztuhne.

Grepovo – malinové želé  

PRO PŘÍPRAVU BUDETE POTŘEBOVAT:
  • • 4 PL YUZU Grepu
  • • šťávu z jednoho grapefruitu
  • • 125 g malin
  • • 1 plátek želatiny
  • • 2 lžíce ginu
POSTUP:

Želatinu namočte do studené vody, nechte nabobtnat. YUZU Grep, grepovou šťávu a maliny smíchejte v hrnci a přiveďte k varu. Odstavte směs z plotny a vmíchejte namočenou a vyždímanou želatinu, dokud se nerozpustí. Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu a poté opatrně nalijte na vrch každé panna cotty.Dejte zpět do lednice a nechte želé ztuhnout, ideálně minimálně 2 hodiny.

Vychlazenou panna cottu ozdobíme čerstvými malinami a větvičkou tymiánu.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0