Panna cotta s YUZU Maracujou

PRO PŘÍPRAVU 6 PORCÍ BUDETE POTŘEBOVAT:
  • 7 g plátkové želatiny + voda na namočení 
  • 500 ml smetany na šlehání 
  • 60 g cukru moučka 
  • Tonka fazole nebo vanilka 
  • YUZU Maracuja 
  • ovoce a bylinky na ozdobení (maliny, jahody, borůvky, bazalka, máta, meduňka, …) 
POSTUP: 
  1. Nejprve si želatinové plátky namočíme do vody a necháme několik minut nabobtnat. 
  2. Smetanu, cukr a špetku Tonka fazole nebo vanilky zahřejeme těsně pod bod varu a poté necháme vychladit. 
  3. Nabobtnalou želatinu slijeme a vymačkáme přebytečnou vodu.  
  4. K želatině přilijeme část teplé smetany a mícháme, dokud se želatina nerozpustí. 
  5. Poté přidáme zbytek smetany a opět zamícháme. 
  6. Hotovou směs rozdělíme do skleniček a necháme ztuhnout v lednici nejméně 4 hodiny, ideálně do druhého dne. 
  7. Před servírováním Panna cottu ozdobíme několika lžičkami YUZU Maracuji a ovocem s bylinkami. 

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0