Piškotová roláda s Maracujovým krémem a jahodami

PRO PŘÍPRAVU BUDEŠ POTŘEBOVAT: 
Na korpus: 
  • 6 vajec 
  • 8 lžic (třtinového) cukru 
  • 12 lžic mouky 
  • 50 ml oleje 
Na krém: 
  • 250 g mascarpone 
  • 250 ml smetany ke šlehání (min. 33 %) 
  • 3 lžíce YUZU Maracuji  
Na dokončení: 
  • 6 lžic YUZU Maracuji 
  • 1 čerstvou maracuju 
  • 250 g čerstvých jahod  
POSTUP: 
  1. Nejprve začneme připravovat korpus. Vejce s postupným přidáváním cukru vyšleháme do pevné pěny. Šleháme přibližně 20 minut a ke konci zašleháme i olej.  
  2. Mouku prosejeme a přidáváme ji postupně. Každou část vždy důkladně, ale opatrně vmícháme. 
  3. Předehřejeme si troubu na 175°C a těsto na korpus rozprostřeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem. Výška těsta je ideální 0,5 - 1 cm. Těsto takto vystačí na 1 - 2 plechy. 
  4. Pečeme 8 - 10 minut. Jak začne korpus lehce zlátnout a bude na dotyk pružný, ihned ho vyndejte z trouby. 
  5. Horký plát korpusu i s pečícím papírem přendejte na čistou a suchou utěrku (korpusem dolů). Pečící papír opatrně sloupněte, následně položte zpět a opatrně srolujte. Takto nechte zchladnout. 
  6. Smetanu vyšlehejte do polotuha a postupně přidávejte mascarpone. 
  7. Nakonec pak do krému vmíchejte YUZU Maracuju. 
  8. Chladný korpus rozrolujte a namažte ho YUZU Maracujou smíchaného s čerstvou maracujou. 
  9. Do ¾ korpusu naneste připravený krém a ten následně posypte nakrájenými jahodami a roládu srolujte. Část krému si odložte stranou na zdobení (cca 3-4 lžíce). 
  10. Roládu nakonec ozdobte zbylým krémem a celými jahodami. 
  11. Roládu před podáváním nechte vychladit v lednici. 

 

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0