Nejprve začneme připravovat korpus. Vejce s postupným přidáváním cukru vyšleháme do pevné pěny. Šleháme přibližně 20 minut a ke konci zašleháme i olej.
Mouku prosejeme a přidáváme ji postupně. Každou část vždy důkladně, ale opatrně vmícháme.
Předehřejeme si troubu na 175°C a těsto na korpus rozprostřeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem. Výška těsta je ideální 0,5 - 1 cm. Těsto takto vystačí na 1 - 2 plechy.
Pečeme 8 - 10 minut. Jak začne korpus lehce zlátnout a bude na dotyk pružný, ihned ho vyndejte z trouby.
Horký plát korpusu i s pečícím papírem přendejte na čistou a suchou utěrku (korpusem dolů). Pečící papír opatrně sloupněte, následně položte zpět a opatrně srolujte. Takto nechte zchladnout.
Smetanu vyšlehejte do polotuha a postupně přidávejte mascarpone.
Nakonec pak do krému vmíchejte YUZU Maracuju.
Chladný korpus rozrolujte a namažte ho YUZU Maracujou smíchaného s čerstvou maracujou.
Do ¾ korpusu naneste připravený krém a ten následně posypte nakrájenými jahodami a roládu srolujte. Část krému si odložte stranou na zdobení (cca 3-4 lžíce).
Roládu nakonec ozdobte zbylým krémem a celými jahodami.
Roládu před podáváním nechte vychladit v lednici.
napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.