Pomalu pečený bůček na jablkách

NA PŘÍPRAVU BUDETE POTŘEBOVAT:
  • • 1,5 kg bůčku
  • • 5 jablek
  • • 3 cibule
  • • 250 ml jablečného moštu
  • • 2 PL YUZU Zázvoru
  • • 2 PL Yuzu
  • • 2 PL jablečného octa
  • • kampotský pepř (můžete použít klasický)
  • • sůl
Postup:
  1. 1. Nejprve si připravte marinádu. V misce smíchejte jablečný mošt, YUZU Zázvor, Yuzu, jablečný ocet, sůl a pepř a vložte omytý bůček. Nechte marinovat minimálně 30 minut (můžete i přes noc).
  2. 2. Cibule oloupejte a nakrájejte na osminky. Jablka oloupejte, zbavte jader, nakrájejte na větší kousky a i s cibulí vložte do pekáčku.
  3. 3. Bůček včetně marinády přendejte do pekáčku a vložte do předehřáté trouby na 160 °C na 2-3 hodiny. Během pečení občas podlévejte bůček vlastní šťávou z pekáče.
  4. 4. Upečený bůček můžete podávat se salátem nebo čerstvým chlebem.

 

 

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0