Red velvet cupcakes s Yuzu

PRO PŘÍPRAVU BUDETE POTŘEBOVAT:

  • • 60 g másla
  • • 150 g cukru krystal
  • • 1 vejce 
  • • 125 g hladké mouky 
  • ¼ lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžíce kakaa
  • • 120 ml podmáslí 
  • ½ lžičky octa
  • ½ lžičky jedlé sody
  • • červenou potravinářskou barvu
Na krém:
  • • 250 g marscarpone
  • • 250 ml smetany ke šlehání 
  • • 250 g sýru Philadelphia
  • • růžovou potravinářskou barvu
K naplnění Yuzu

POSTUP:

Troubu předehřejte na 170 stupňů a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.

1. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a kakao.
2. V další misce dobře promíchejte podmáslí a červené barvivo.
3. Změklé máslo s cukrem vyšlehejte do nadýchané pěny a poté zašlehejte vejce.
4. K této směsi přidejte polovinu moučné směsi a lehce, na nízké otáčky, zašlehejte. Poté přidejte podmáslí a opět zapracujte. Nakonec přidejte druhou polovinu moučné směsi a vše prošlehejte.
5. V malé misce si smíchejte jedlou sodu a ocet, pozor trochu to vypění. Stěrkou rychle vmíchejte do těsta.
6. Těsto rozdělte do košíčků a dejte péct do vyhřáté trouby na 18-20 minut, upečení zkuste špejlí.
7. Nechte chvíli vychladnout ve formě a poté muffiny vyndejte.

Krém

1. Mascarpone, smetanu a sýr vyndejte z lednice, dejte do mísy a přidejte malinko růžového barviva.
2. Za postupného zvyšování otáček vyšlehejte pevný krém, je hotový za chvíli, ale pozor aby jste jej nepřešlehali.

Dokončení

1. V muffinech vykrojte důlek a naplňte jej Yuzu. Vykrojené středy můžete rozdrobit a nakonec jimi posypat nazdobené cupcaky.
2. Krém si dejte do sáčku se zdobící špičkou a ozdobte všechny dortíky.
3. Můžete ještě navíc dozdobit dle fantazie ovocem, čokoládou nebo srdíčky.

Dobrou chuť!

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0