Slavnostní Yuzu paštika

Dnes pro vás máme skvělý recept na domácí paštiku s Yuzu od Báry, food blogerky z reBarbora's kitchen. Připravte 15 porcí snadno a rychle. Přejeme dobrou chuť a věříme, že se po paštice jen zapráší.

PRO PŘÍPRAVU BUDETE POTŘEBOVAT:

  • • 400 g kuřecích jater
  • • 400 g vepřového bůčku
  • • 1 malou cibuli
  • • 2 stroužky česneku
  • • 150 - 200 ml smetany ke šlehání
  • • 1 - 2 lžíce koňaku*
  • • 2 - 4 lžíce** Yuzu
  • • Čerstvé nebo sušené bylinky - oregano a tymián
  • • Sůl, čerstvě mletý pepř
  • • Máslo na zalití hotové paštiky

POSTUP:

1. Troubu předehřejte na 190°C.
2. Očištěná játra i nakrájený bůček vložte do pekáčku, osolte a opepřete, přidejte i cibuli, česnek a vložte zakryté do předehřáté trouby péct, dokud nebude maso krásně měkké, cca na 1 hodinku.
3. Před koncem zalijte ještě smetanou.
4. Po upečení nechte zcela vychladnout a poté vše, včetně cibule, česneku a výpečku rozmixujte, přidejte také koňak nebo jiný alkohol, bylinky a yuzu a rozmixujte do požadované konzistence.
5. Hotovou paštiku přendejte do skleniček či mističek a povrch zalijte rozpuštěným máslem.

Skladujte v lednici, paštika vydrží max. týden.

* Místo koňaku lze dát i jiný alkohol, hodí se např. Grand marnier nebo portské. 
** Yuzu se nebojte dát více, po odležení v lednici se chuť rozleží. Dobré je také nemixovat Yuzu příliš dlouho, by zůstaly znatelné kousky kúry.  

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0