Dnes pro vás máme skvělý recept na domácí paštiku s Yuzu od Báry, food blogerky z reBarbora’s kitchen. Připravte 15 porcí snadno a rychle. Přejeme dobrou chuť a věříme, že se po paštice jen zapráší.
1. Troubu předehřejte na 190°C.
2. Očištěná játra i nakrájený bůček vložte do pekáčku, osolte a opepřete, přidejte i cibuli, česnek a vložte zakryté do předehřáté trouby péct, dokud nebude maso krásně měkké, cca na 1 hodinku.
3. Před koncem zalijte ještě smetanou.
4. Po upečení nechte zcela vychladnout a poté vše, včetně cibule, česneku a výpečku rozmixujte, přidejte také koňak nebo jiný alkohol, bylinky a yuzu a rozmixujte do požadované konzistence.
5. Hotovou paštiku přendejte do skleniček či mističek a povrch zalijte rozpuštěným máslem.
Skladujte v lednici, paštika vydrží max. týden.
* Místo koňaku lze dát i jiný alkohol, hodí se např. Grand marnier nebo portské.
** Yuzu se nebojte dát více, po odležení v lednici se chuť rozleží. Dobré je také nemixovat Yuzu příliš dlouho, by zůstaly znatelné kousky kúry.