Smažené koblihy s Yuzu

NA PŘÍPRAVU TĚSTA BUDETE POTŘEBOVAT:
  • • 500 g hladké mouky
  • • 50 g másla (pokojové teploty)
  • • 250 ml mléka
  • • 1 droždí (42 g)
  • • vanilkový cukr
  • • špetku soli
  • • 2 lžíce Yuzu
  • • 4 žloutky
DÁLE BUDETE POTŘEBOVAT:
  • • džem nebo YUZU produkty
  • • moučkový cukr
  • • rostlinný olej
  1. 1. Z mléka, droždí a vanilkového cukru vytvořte kvásek.
  2. 2. Do zadělávací mísí vložte všechny zbylé suroviny, přidejte vzešlý kvásek a vypracujte hladké, pružné těsto. Těsto poprašte moukou, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout cca. 45 minut.
  3. 3. Vykynuté těsto přesuňte na pomoučený vál a vyválejte placku o tloušťce 1,5 cm.
  4. 4. Na polovinu  si naznačte vykrajovátkem (skleničkou) kolečka, lžičkou přidejte náplň a přiklopte druhou polovinou těsta. Pomocí tvořítka vykrajujte jednotlivé koblihy.
  5. 5. Ve středně velkém hrnci zahřejte olej. Smažte koblihy z obou stran, dokud nejsou zlatavé. Nechte je odkapat na papírových ubrouscích.
  6. 6. Nakonec ještě teplé koblihy obalte v cukrem.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0