Špízy v zázvorové marinádě se zeleninovým salátkem

PRO PŘÍPRAVU BUDEŠ POTŘEBOVAT: 
 Na marinování:  
  • 3 větší kuřecí prsa 
  • 5 lžic YUZU Zázvoru 
  • 3 stroužky česneku 
  • čerstvý zázvor cca 2 cm 
  • šťávu z 1/2 většího citronu 
  • 2 lžičky japonské sojové omáčky (lze vynechat) 
  • 3 lžíce oleje 
  • sůl, čerstvě mletý pepř  
 Na špízy: 
  • 300 g slaniny vcelku 
  • 1 červená paprika 
  • 1 zelenou paprika 
  • 1 žlutou papriky 
  • 1 cuketu
  • 250 g krémových žampionů 
  • libovolně lze obměňovat podle chuti, hodí se i cibule, lilek apod.  
 Na salát: 
  • rukolu 
  • rajčata 
  • okurku 
  • meruňky 
  • bulgur 
  • sůl, pepř a olivový olej
POSTUP: 
  1. Jako první si připravíme marinádu, a to tak, že smícháme YUZU Zázvor, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, sojovou omáčku, olej, šťávu z citronu, sůl a pepř. 
  2. Maso nakrájíme na kousky a naložíme ho do marinády na několik hodin, ideálně do druhého dne. 
  3. Zbylé ingredience nakrájíme na velké kousky a střídavě s marinovaným masem napichujeme na špejle.  
  4. Grilujeme, pečeme v troubě nebo na pánvi ze všech stran. 
  5. Ke špízům si připravíme salát z rukoly, rajčat, okurky a meruněk. 
  6. Nakonec do salátu přidáme uvařený bulgur, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. 
TIP od Báry! 

Ke špízům se ideálně hodí jemný jogurtový dip.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0