PRO PŘÍPRAVU BUDEŠ POTŘEBOVAT:
Na marinování:
- 3 větší kuřecí prsa
- 5 lžic YUZU Zázvoru
- 3 stroužky česneku
- čerstvý zázvor cca 2 cm
- šťávu z 1/2 většího citronu
- 2 lžičky japonské sojové omáčky (lze vynechat)
- 3 lžíce oleje
- sůl, čerstvě mletý pepř
Na špízy:
- 300 g slaniny vcelku
- 1 červená paprika
- 1 zelenou paprika
- 1 žlutou papriky
- 1 cuketu
- 250 g krémových žampionů
- libovolně lze obměňovat podle chuti, hodí se i cibule, lilek apod.
Na salát:
- rukolu
- rajčata
- okurku
- meruňky
- bulgur
- sůl, pepř a olivový olej
POSTUP:
- Jako první si připravíme marinádu, a to tak, že smícháme YUZU Zázvor, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, sojovou omáčku, olej, šťávu z citronu, sůl a pepř.
- Maso nakrájíme na kousky a naložíme ho do marinády na několik hodin, ideálně do druhého dne.
- Zbylé ingredience nakrájíme na velké kousky a střídavě s marinovaným masem napichujeme na špejle.
- Grilujeme, pečeme v troubě nebo na pánvi ze všech stran.
- Ke špízům si připravíme salát z rukoly, rajčat, okurky a meruněk.
- Nakonec do salátu přidáme uvařený bulgur, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
TIP od Báry!
Ke špízům se ideálně hodí jemný jogurtový dip.