Tartaletky s kokosovým krémem a Hallabongem

Znáte tartaletky? Košíček z lineckého těsta plněný kokosovým krémem vás nadchne!

Na těsto:

  • • 200 g hladké mouky
  • • 50 g moučkového cukru
  • • 30 g kakaa
  • • 125 g studeného másla
  • • 1 žloutek

Na náplň:

  • • 250 g mascarpone
  • • 100 ml kokosové smetany nebo normální 33 %
  • • 50 g strouhaného kokosu
  • • 2 ČL Hallabongu

Na ozdobu:

  • • 6 PL Hallabongu
  • • strouhaný kokos

Postup:

1. Těsto:

Smíchejte mouku, kakao, cukr a přidejte studené máslo nakrájené na kostky. Přidejte žloutek a zpracujte těsto. Těsto rozválejte, vykrojte kruhy a vložte je do formiček na tartaletky. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 12–15 minut. Nechte vychladnout.

2. Krém:
Kokosovou smetanu vyšlehejte, dokud lehce nezhoustne. Přidejte mascarpone, cukr a strouhaný kokos. Jemně promíchejte, aby vznikl hladký krém. Vmíchejte Hallabong pro svěží citrusovou chuť.
3. Plnění a zdobení:

Naplňte vychladlé tartaletky krémem a potřete Hallabongem. Ozdobte vršek strouhaným kokosem. Dejte tartaletky do lednice, aby krém ztuhnul, a poté můžete podávat.

Dobrou chuť!

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0