Tarte tatin se Zázvorem

PRO PŘÍPRAVU BUDETE POTŘEBOVAT:

Těsto:

  • • 200 g mouky
  • • 100 g másla
  • • špetka soli
  • • 1 žloutek
  • • 5 cl vody

POSTUP:

Máslo nakrájejte na drobné kousky, smíchejte ho s moukou a špetkou soli prsty, dokud nevytvoříte drobenku. Přidejte žloutek, vodu a pečlivě zpracujte směs do hladkého, jemného těsta. Zabalte těsto do fólie a nechte ho minimálně hodinu odležet v lednici.

Tímto způsobem získá těsto ideální konzistenci a bude se vám s ním dobře pracovat.

Náplň:

  • • 6 až 8 jablek (podle velikosti)
  • • 150 g cukru
  • • 80 g másla
  • • 2-3 pl Zázvoru

POSTUP:

Jablka oloupejte a nakrájejte na šestiny.

Do pánve vsypte 170 g cukru a za stálého míchání nechte zkaramelizovat. Postupně přidejte 50 g másla, a za stálého míchání nechte několik minut provařit, dokud se karamel s máslem nespojí. Pánev s karamelem odstavte ze sporáku a vmíchejte 2-3 polévkové lžíce zázvoru.

Do pánve se zázvorovým karamelem začneme opatrně vkládat jablka, jedno vedle druhého. Jablka stlačte hodně k sobě, aby se jich tam vešlo co nejvíce.

Z vychlazeného těsta vyválejte plát, kterým zakryjte jablka. Kraje těsta vtlačte po obvodu pánve směrem dolů.

Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C, cca. 40 minut. Před vyklopením koláče z formy jej nechte trochu zchladnout.

 

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0