Valentýnské věnečky s Maracujou

PRO PŘÍPRAVU TĚSTA BUDETE POTŘEBOVAT:
  • • 250 ml vody
  • • 100 g másla
  • • 200 g hladké mouky
  • • špetku soli
  • • 5 vajec

Předehřejte troubu na 200 stupňů a připravte plechy s pečícím papírem. Do hrnce dejte vodu, přidejte sůl a máslo a přiveďte k varu. Poté vsypte mouku a za stálého míchání vařte, dokud těsto nezhoustne a nedosáhnete hladké konzistence (dokud se vám nevytvoří bílý povlak na dně hrnce). To trvá asi 2–3 minuty.

Přendejte těsto do mísy a nechte ho mírně vychladnout. Postupně za stálého míchání vmíchejte jednotlivá vejce. Každé vajíčko důkladně zapracujte do těsta před přidáním dalšího.

Těsto přendejte do sáčku se zdobící špičkou a na připravené plechy vytvořte věnečky požadované velikosti. Věnečky tvořte dostatečně vzdálené od sebe, při pečení se zvětší.

PRO PŘÍPRAVU GANACHE BUDETE POTŘEBOVAT:
  • • 400 g smetany na šlehání 33% (pokud seženete, použijte 40%)
  • • 100 g bílé čokolády
  • • 2 platky želatiny
  • • 4 PL YUZU Maracuji

Do hrnce nalijeme smetanu a zahřejte ji. Přidejte čokoládu, nabobtnalou želatinu a metličkou míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a směs není zcela hladká. Takto připravenou ganache uložte do lednice a nechte zchladnout přes noc.

PRO PŘÍPRAVU ŽELÉ BUDETE POTŘEBOVAT:
  • • 200 g mražených broskvý (použít můžete i jiné ovoce, které nebude mít příliš výraznou chuť, např. mango)
  • • 4 PL YUZU Maracuji
  • • 2 platky želatiny
  • • štávu z půlky citronu

Broskve dejte do hrnce a nechte je změknout. Přidejte nabobtnalou želatinu a ponorným mixérem vymixujte hladké pyré. Přidejte Maracuju, šťávu z půlky citronu a nechte ztuhnout v lednici.

SESTAVENÍ VĚNEČKŮ:

Věnečky rozřízněte v půlce. Do spodní části dejte maracujovou ganache, pak naneste želé a nakonec opět ganache. Vrchní část věnečkového těsta namočte do citronové polevy (smíchejte 200 g moučkového cukru a 30 ml citronové šťávy) a opatrně dejte na připravený věneček. Zdobíme sušeným ovocem a jedlými věty.

Pokud chcete mít věnečky růžové, jako my, přidejte do polevy pár kapek potravinářského barviva nebo rozdrceného sušeného ovoce.

 

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0