PRO PŘÍPRAVU BUDEŠ POTŘEBOVAT:
- 150 ml mléka
- 500g hladké mouky
- 1/2 kostka droždí
- 40 g krupicový cukr
- 10 g vanilkový cukr
- 60 g másla
- 3 vejce
NA POTÍRÁNÍ:
Postup:
- Připravíme si kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme připravené droždí. Přidáme 2 lžíce mouky, špetku cukru a zamícháme. Necháme odpočívat 15 minut na teplém místě.
- Vezmeme si velkou mísu, kam přidáme 3 vejce, krupicový a vanilkový cukr, rozpuštěné máslo a kvásek. Celou směs dobře propracujeme. Necháme ho vykynout pod utěrkou na teplém místě.
- Po vykynutí tvarujeme jidáše.
- Na plechu je necháme 15 minut kynout.
- Troubu předehřejeme na 200 °C a jidáše pečeme 10 - 15 minut.
- Po vyndání jidáše potřeme rozehřátým máslem s YUZU Zázvorem.
A nezapomeňte, že jidáši můžete potěšit třeba i koledníky.
Dobrou chuť!
