Připravíme si kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme připravené droždí. Přidáme 2 lžíce mouky, špetku cukru a zamícháme. Necháme odpočívat 15 minut na teplém místě.
Vezmeme si velkou mísu, kam přidáme 3 vejce, krupicový a vanilkový cukr, rozpuštěné máslo a kvásek. Celou směs dobře propracujeme. Necháme ho vykynout pod utěrkou na teplém místě.
Po vykynutí tvarujeme jidáše.
Na plechu je necháme 15 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 200 °C a jidáše pečeme 10 – 15 minut.
Po vyndání jidáše potřeme rozehřátým máslem s YUZU Zázvorem.
A nezapomeňte, že jidáši můžete potěšit třeba i koledníky.
Dobrou chuť!
napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.