Velikonoční jidáše s YUZU Zázvorem

PRO PŘÍPRAVU BUDEŠ POTŘEBOVAT:

  • 150 ml mléka
  • 500g hladké mouky
  • 1/2 kostka droždí
  • 40 g krupicový cukr
  • 10 g vanilkový cukr
  • 60 g másla
  • 3 vejce

NA POTÍRÁNÍ:

Postup:

  1. Připravíme si kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme připravené droždí. Přidáme 2 lžíce mouky, špetku cukru a zamícháme. Necháme odpočívat 15 minut na teplém místě.
  2. Vezmeme si velkou mísu, kam přidáme 3 vejce, krupicový a vanilkový cukr, rozpuštěné máslo a kvásek. Celou směs dobře propracujeme. Necháme ho vykynout pod utěrkou na teplém místě.
  3. Po vykynutí tvarujeme jidáše.
  4. Na plechu je necháme 15 minut kynout.
  5. Troubu předehřejeme na 200 °C a jidáše pečeme 10 – 15 minut.
  6. Po vyndání jidáše potřeme rozehřátým máslem s YUZU Zázvorem.

A nezapomeňte, že jidáši můžete potěšit třeba i koledníky.

Dobrou chuť!

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0