Yuzu perník

Pro přípravu budeš potřebovat:

  • 200 g hladké mouky
  • 3 lžíce YUZU
  • 100 g změklého másla + máslo na vymazání pekáče
  • 100 g cukru krupice
  • 10 g kakaa
  • 125 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • Půlka prášku do pečiva
  • 5 g perníkového koření
  • Hrubá mouka na vysypání pekáče
  • Posypka dle chuti

Postup:

  1. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  2. Všechny suroviny kromě Yuzu dáme do robotu a na střední rychlost mícháme cca 3–4 minuty. Těsto nalijeme do předpřipraveného pekáče a uhladíme. Yuzu rozetřeme na syrové těsto.
  3. Perník vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut. Poté jej necháme vychladnout.
  4. Zatímco nám perník chladne v troubě, připravíme si ze smetany šlehačku.
  5. Po vychladnutí rozetřeme šlehačku na celý perník a ozdobíme posypkou dle chuti.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

napsat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
cart
Nákupní košík
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0